Kyckling goes green

Ingredienser
° Kycklingfilé, 2-3
· En pott basilika
· 2 vitlöksklyftor
· Lite olivolja
° 2-3 remsor bacon (kantfri) per kyckling

Tilberedning
Skapa grön soppa genom att först krossar vitlöksklyftor i en mortel med lite havssalt (använd eventuellt vitlökspress) och sedan lägga en halv kruka färsk basilika som du har hackad. Förstör allt grundligt i en mortel innan du lägger grovmalen peppar och hinder med olivolja tills blandningen är jämn, men inte rinnande. Här kan du kanske använda en stavmixer.
Smör / Gnid kycklingbitarna i grön soppa (lite i mitten också), och linda filéerna in med bacon. Använd tandpetare (Inga smak) att hålla med bacon om du inte kan få sömmarna att sitta ordentligt. Låt kycklingen vila en timme innan stekning / grillning det först på hög värme på alla sidor (några minuter) och sedan efter rostningen det på låg värme i 5-10 minuter
Serveras med rostade grönsaker och potatismos med parmesan, möjligen bakad potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *