Ingredienser
Basisk Deg:
325 gram smör (eller hälften smör och hälften flytande margarin)
450 gram (7,5 dl) siktat mjöl
50 gram (1 kopp) Hi-maize (ger mer fiber och undre GI, kan vara substituerad med vetemjöl)
200 gram (2 ¼ dl) Sukrin
Tilberedning
Alla kakor bör tillagas på en smord plåt i ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.
Rör i smöret i mjölet och tillsätt Sukrin. Du kan ha allt i en matberedare och låt maskinen gå tills allt är korn. Knåda degen tillsammans. Låta degen vila under en timme i rumstemperatur.
Med detta recept kan du göra till exempel:
Tyska plattor:
Rulla 4,5 cm tjocka korvar. Skars i 1/2 tum tjocka skivor.
Socker Stars eller hjärtan:
Rulla degen tunt, 2-3 mm. Klipp ut stjärnor. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö Sukrin eller pärlsocker.
För att göra smör, kransar, kex gevär, fyllda kex och halvmånar sylt, måste du blanda 2 ägg i den grundläggande degen.
Smör Kransar:
Rör degen ur kakan stänk eller kvarn med stjärnformad skiva. Skär i 12 cm längder och forma till kransar.
Rifle kex:
Rör ut degen som smör kransar. Klipp 3 cm långa stavar.
Fyllda kex med choklad:
Gör fyllning 50 g kokosfett, 1/2 tallrik choklad, 1 ägg och 1 msk Sukrin. Sprid fyllningen mellan två och två kex.
Jams Half Moons:
Kavla ut en tunn spatel, 2-3 mm. Klipp ut runda kakor, ca. 6 cm i diameter. Lägg en klick hallonsylt på tårtan. Vik den på mitten och trycker ihop kanterna med en gaffel. Kommentarer:
Tiden före jul är särskilt upptagen för de flesta av oss. Du kan dock skapa flera typer av jul kakor av samma deg. Här är ett recept som ger mycket bra jul kaka, utan socker och med användbara fibrer. Det är så enkelt att du kan göra det ikväll. Receptet kan varieras beroende på smak och fantasi.