Ingredienser
1 1/2 kg elgstek
1 1/2 dl grädde
Marinad:
7 1/2 dl rött vin
1 röd lök
1 morot
5-6 krossade pepparkorn
5-6 hela kryddnejlikor
1 lagerblad
1 msk krossade enbär
2-3 msk olja
Tilberedning
Placera steka i en liten porslin burk eller behållare. Häll marinaden över steken så att den täcks helt. Låt stå i kylskåp i 3 dagar. Vänd köttet i marinaden två gånger om dagen.
Ta köttet och torka det. Brown steken väl på fettet i en kastrull. Tillsätt saltet. Späd med några av marinaden och låt grytan sjuda, omfattas, på svag värme 1 1/2 timme. Späd lite bakom med resten av marinaden.
Ta steken ut och rör i en förtjockning av mjöl och kallt vatten. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär biff i tunna skivor.
Servera med viltsås, hasselnötter potatis tillbaka, broccoli och ärter.