Ingredienser
4 äggulor
4-5 vitlöksklyftor (eller en stor kinesisk vitlök v)
2,5 ml av sojabönolja (ung.)
1 färsk rullade persilja
Salt och peppar
Tilberedning
1. Lindningen i ägg och äggula rumstemperatur under ca 30 i en skål. Detta är att sojaolja inte kommer att stå med plommonen när de är kalla från kylskåpet. Sojaolja och plommon bör ha ca. samma temperatur.
2. Krossa vitlöken med pressen i skålen.
3. Hälla sojaolja i skålen med en tunn ström. Inte Häll all olja på en gång, då äggulor lätt kan skilja dem åt. Kom ihåg: Rör hela tiden medan du lägger oljan! Ju mer olja, desto tjockare aioli.
4. Skär några blad böjda persilja i små bitar, strö i skålen och rör i.
5. Tillsätt salt och peppar och krydda efter smak.
Många människor använder Mayo / Dijon senap i sina recept. Men jag gör detta direkt från grunden med färska råvaror och en massa vitlök. Detta är ett recept som inte kan gå fel. Det är super lätt att vinna, det tar ingen tid – och smakar fantastiskt.
Hoppas det smakar Portioner!
4 personer