Elgfilet

Ingredienser
1 1/4 kg elgfilet
2 stora röda lökar
100 g av russin
1 kopp rödvinsvinäger
1 kopp rött vin
100 gram socker
100 gram smör
50 gram majsstärkelse
färsk timjan
250 g brysselkål
250 gram morot

Tilberedning
1. Lägg russinen i rött vin.
2. Skala löken och skär i tunna skivor.
3. Sockret karamelliseras och lägg hälften av smöret, rör tills løkskivene försiktigt och upphettas tills de är blanka.
4. Tillsätt vinäger, vin och russin och koka russin anbud och smidig med majsstärkelse utspätt med lite rött vin.
5. Krydda såsen med socker, salt, peppar och timjan.
6. Filé brynt i resten av smöret och tillagade rosa i ugnen på 200 -225 grader.
7. Rödlök och russin blandningen sprids på plattor. Filéer i skivor och lägg ovanpå.
Servera med kokt brysselkål och kokta morötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *