Ingredienser
3/4 kg älgkött
250 g champinjoner
2 msk mjöl
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm senapspulver
1 st. rotselleri, ca 100 g
1 palsternacka
1 morot
1-2 msk smör / margarin
2 dl vatten eller buljong
2 ml vispgrädde
1/2 – 1 msk äpple frukt eller röda vinbär gelé
Tilberedning
Torka av köttet med hushållspapper och skär den i små benfria bitar.
Blanda mjöl, salt, svartpeppar och senapspulver i en påse.
Lägg köttbitarna i påsen och skaka den så att mjölet täcker köttet.
Rengör och skölj rötterna. Skala dem och skär dem i fina strimlor.
Bryn kött och svamp i en del av smöret i en järngryta. Ta kött och svamp i panna.
Brown rotfrukter i resten av smöret. Tillsätt köttet och svamp i potten igen. Späd med vatten eller buljong.
Låt det hela sjuda på svag värme tills köttet är mört. Varierar med den typ av kött du har (30-55 minuter).
Tillsätt grädde och gel. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Låt allt koka ihop ett tag. Server från pannan.