Elgstek glaserad med honung med rostad potatis

Ingredienser
1 elgstek, ca. 1 kg
3 msk honung
600 g färskpotatis
3 st. lagerblad
4 msk olivolja
150 g kantareller
1-2 schalottenlök
2 ml vispgrädde
4 msk tranbär sylt
salt och peppar
om så är nödvändigt. persilja

Tilberedning
Värm ugnen till 250 grader C. Tvätta potatisen (eller skala) och skär dem i klyftor. Lägg dem i en gryta och häll över olivolja. Blanda väl, tillsätt lagerblad och krydda med salt och peppar. Sätt i ugnen – och lägga ner till 200 grader F (när ugnen är så het, potatisen är en läcker, krispig yta). De görs i 25-30 minuter.
Bränn av elgsteken väl i en stekpanna. Smör steka in med honung och krydda med salt och peppar. Lägg den i en gryta och placera sonden i mitten av köttet. Lägg den i ugnen bredvid potatisen. Stew sker när den har en kärntemperatur på 60 grader F (medium) eller 65 (bra gjort).
Hacka svamp och schalottenlök. Baka detta för ungefär fem minuter på medelhög värme tills du har grädde. Låt det koka i ca. fem minuter, eller tills krämen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
När steken närmar sig slutet, har du potatisen tillbaka i ugnen för att värma upp dem. Skiva steken och servera med potatis, lingon, svamp och juicer som finns i eldfasta formen. Dekorera med persilja. Portion: 4 personer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *