Elgsuppe och kött med löksås

Ingredienser:
3 kg marrowbones av nötkött och älg
1 1/2 kg älgkött
ca. 4 liter vatten
salt, peppar
1 lök
5-6 morötter
1 hel rotselleri
3 tjocka skivor av rovor
1-2 persilja rötter
500 g vitkål
200 g purjolök
5 msk färsk persilja
Löksås:
50 g smör
40 g mjöl
2 lökar
4 msk vinäger
4 msk socker
ca. 1 liter för matlagning kraft från köttet
Dumplings:
75 g smör
125 g mjöl
1/4 kopp mjölk
25 g socker
En kniv kardemumma buljong
1 ägg
Förfarande:
Marginal benen upp, placeras i kallt vatten och låt sjuda i 2 ½ -3 timmar med salt och peppar. Kontrollera att det finns tillräckligt med ström till både soppa och sås. Skum och sila kokta kraften.
Fördela 1/2 kg kött i bitar till soppan och låt resten av köttet helt. Drog makt ca. 2 timmar. Tvätta och skär grönsakerna i lika delar. Tillsätt grönsakerna den sista timmen av koktiden. Leek har i de senaste 10 min. Krydda soppan med salt och peppar. Tillsätt persilja strax före servering.
Dumplings: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och värm till "release" pan. Cool blandning något och tillsätt socker, ägg och kryddor. Forma bollar med en tesked och koka dem i lättsaltat vatten eller direkt i soppan.
Såsen: Finhacka löken och stek dem något i smör. Tillsätt mjölet och rör runt. Tillsätt socker och vinäger och koka det väl innan strömmen tillsätts. Koka sås i 15 min. före servering. Krydda med salt och peppar och vinäger eller socker om det behövs. Servera soppan med klimp och grönsaker i en soppa terrin och tjäna en maträtt av kött, serveras med kokt potatis, grönsaker och lök sås.
En annan soppa recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *