Ingredienser
3 koppar glutenfri mjölmix bra
1 tsk minns
2 koppar socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör eller margarin
2 ägg
1 kopp mjölk eller kärnmjölk
Fyllning:
2 sura äpplen
½ dl socker
1-2 tsk mald kanel
smör eller margarin
riven kokos och ströbröd
Tilberedning
Tillsätt alla torra ingredienser i skålen hos matberedare. Skär margarinet i små tärningar och tillsätt dem. Starta om datorn och låt den gå tills allt är väl blandat. Tillsätt äggen och låt maskinen gå tills det har varit en slät smet.
Tillsätt mjölken genom matrøret mot slutet av behandlingen.
Smörj en rund kakform på ca 1 ½ liter. Strö över kokos och ströbröd. Fyll degen i form.
Skala äpplena och ta bort kärnan hus. Skär dem i klyftor och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt socker och kanel. Skaka påsen så att de äpplen är helt täckta med blandningen. Sätt äpplena i degen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 C under 45-50 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den tas ur form.