Ingredienser
250 g laxfilé utan skinn
250 g utan skinn havskatt filéer
250 g vete
ca 1 kg färska musslor (kan eventuellt uteslutas)
3 tomater
1 stor lök
1 stor purjolök
1 fänkål
1 röd chili
2 msk olivolja
3 dl vatten + 1 fisk buljongtärning
1 kopp vispgrädde
2 msk majsstärkelse
1-2 tsk curry
salt / peppar
Beredning
Lägg musslorna i en torr stekpanna och ånga, täckta, på hög värme tills de öppnar, ca 4 minuter. Skala tomaterna, skär dem i klyftor och ta bort frön. Skär löken, fänkål och purjolök grovt. Fräs alla grönsaker i olja i 5-6 minuter. Lägg tomat båtar. Häll vatten + buljong. Skär fisken i stora tärningar och låt dra i ca 3 minuter. Rör ihop majsstärkelse, grädde och curry pulver och rör ner i pannan. Låt det sjuda i ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg musslorna före servering.