Färsk ostkaka

Ingredienser
1 pkg. Marie kex
7 matskedar. vatten
140 gr. margarin
Cream Cheese:
1 pkg. phiadelphia ost
1 pkg. gräddfil
1 pkg. citron gelé
250 gr. pulveriserat socker
3 tsk. vanilj
1 pkg. jordgubbar, etc.. hallongelé
Färsk frukt till garnering

Tilberedning
Krossa kexen i en skål (inte) och tillsätt vattnet. Smält smöret och blanda det med kex. Tryck på botten av en springform, 26 cm / d
Du kanske vill ha bakplåtspapper i botten så att det blir lättare att flytta kakan på en annan pipa när den är klar.
Vispa crème fraiche och phiadelphiaost till en kräm. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Koka 2 1/2 dl. vatten och rör i citron gel. Låt gelen vara lite kall innan du blandar det med cream cheese.
Häll grädde ost kex botten och ställ in den kallna i kylskåp. När cream cheese är hård dekorera tårtan med frukt och göra jordgubb / hallon gel enligt anvisningarna på förpackningen. Låt gelen svalna något innan du häller den på kakan så att den precis täcker frukten. När gelén på kakan börjar bli styv, häll resten av gelén.
Tips: Om gelén stelnar i vattenkokaren medan du väntar på att gelén stelna frukten, ta en matsked i hett vatten och rör i gelén när den är flytande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *