Friterade lökringar med öl och persilja

Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
2 koppar plus 2 msk öl
2 ½ dl mjöl
2 dl finhackad persilja blad
¾ tsk salt, plus extra att strö över (ofta grov)
1 stor lök (350 g)
vegetabilisk olja till stekning
Förfarande:
Vispa öl och mjöl tills den är slät och rör i persilja. Låt stå 30 minuter paneringsrøren och rör ner i ¾ tsk salt.
Skär lök över 1 cm tjocka skivor och skär dem i ringar.
Heat 2 ½ tums oljan i en stor, djup kastrull till 190 ° C. Ta 4-5 ringar i taget och doppa dem i paneringsrøren så de är helt täckta. Låt överskottet smet rinna av och släppa hela tiden vrida tills de är gyllene. Detta tar 1-2 minuter. Tillsätt sedan ringarna för att torka på hushållspapper och krydda med ytterligare salt.
Smakar gott med salsa verde (grön salsa) eller ett dopp i gräddfil blandat med lite vitlök, persilja och en skvätt öl. Och naturligtvis ska lökringar vara en följd av skummande öl i glaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *