Djup smet för fisk och skaldjur – glutenfri

Ingredienser
1 ½ dl mjölk
1 tsk minns
2 msk smält margarin eller smör
1 ¾ dl glutenfri mjölmix bra
½ tsk salt
1 äggvita
kokosolja eller fett till stekning

Tilberedning
Blanda mjölk och minns i en skål. Tillåta att svälla i några minuter. Lägg smält matfett, mjöl och salt. Rör tills allt har varit mjuk och smidig.
Vispa äggvitorna stela och blanda smeten. Inte mer än nödvändigt. Doppa filéerna något fisk eller skaldjur i taget i smeten och stek omedelbart. Låt före stekt mat rinna av på hushållspapper innan servering.
Detta fritering smet är lämplig för alla typer av fiskfiléer, råa räkor eller musslor till exempel. Smeten räcker till ca 400 g fiskfiléer eller skaldjur för 3-4 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *