Ingredienser
1 pk Kornmo Kex
ca. 50 g smör
200 g Philadelphia cream cheese Neutral
2 msk socker
25 g Kakao
100 g choklad
1 ½ dl grädde något vispgrädde på toppen
Tilberedning
Krossa kex och blanda till smör. Klämmor i en fjäder form och baka i ugnen 180 grader i 15 min. Låt svalna.
Vispa färskost med 2 matskedar socker.
Smält hälften av chokladen i vattenbad, rör om choklad med 2 msk kokande vatten blandas i den smälta chokladen.
Vrid choklad blandningen till gräddostblandningen.
Hacka resten av chokladen och blanda med 1 1/2 dl vispa (mjuk) grädde. Inställd för att kyla 2-3 timmar före användning.
Om du vill dekorera tårtan med ett tunt lager vispad grädde på toppen med choklad flingor hyvlade som garnering. Alternativt, kakan dekorerad med siktas kakao.