Fyllda hjort hjärtat

Ingredienser
Hjortar Hjärta
Katrinplommon, kärnfri
Margarin till stekning
Salt och peppar
Buljongtärningar

Tilberedning
Placera hjärtat i rinnande kallt vatten. (Det kan också vara över natten i lätt saltat vatten i kylskåp). Se till att det finns rester av levrat blod i hjärtat. Pressa det svårt, och känner att det är rent och fint inuti.
Torka av hjärtat, och insatsvaror dela. Fyll den med katrinplommon, dvs trycket långt in i korridorerna. Skär så att det fyllde mitt i smöret på hög värme. Strö salt och peppar. Vrid hjärtat under gräddningen, så det är brunt runt om. Sänk värmen och vänd över vattnet så att den täcker två tredjedelar av hjärtat. Lägg i ett par buljongtärningar. Täck över och låt ditt hjärta dra på svag värme i ca. 1 timme.
Ta hjärtat ur pannan och låt det vila under aluminiumfolie, innan du skär i skivor och servera.
Fyllda rådjur hjärta är bra både som en varm måltid och kalla pålägg. Smörgåsen rekommenderas under majonnäs och lite senap på toppen. Eftersom middagen är det bäst med potatis och rödkål att vara lycklig. Andra bra alternativ är stekt svamp, broccoli, sparris, morötter, etc. Wildlife sås skapar den kraft du kokat hjärtat i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *