Goda råd om att göra mat för många

Menyn komposition
Sammansättningen av menyn, tänk på tillfället, årstid och färgkomposition, när du hittar recepten. Om du planerar en buffé, så begränsa antalet recept, inte färre, men väl vald. Overvej om det ska vara lite mellanmål för att välkomna.

Framställts i förväg
Överväga att välja recept som möjligt förbereda och / eller frys i förväg. Och välja recept som distribueras respektive spis och ugn, för enklare matlagning. Kanske bör det också finnas ett par barnvänliga rätter, eller rätter som tar hänsyn till kost.
Om att gå upp recept
När du dubbla upp recept, är mängden av kryddor, salt och peppar inte fördubblats. Håll ingenting tillbaka och smak till domstolen.
Förbered och placera i kylskåp
De flesta grönsaker kan rengöras eller skal dagen innan och förvara i kylskåp i plastpåsar som lämpar sig för livsmedel. Detta gäller även för sallad.
Skala dagen innan
Potatis kan dra dagen innan. Placera hela potatisen i en skål, täck med vatten och lite citronsaft och potatis stil cool. Om potatisen bör skäras ut bör det göras först, strax före användning.
Beräkna Avfrostningstiden
Lagra frysta steken, etc. en lång tid att tina upp. Beräkna om. 1 dag per. kg kött tina i kylskåp.
Använd stektermometer
Stege är lättare att laga mat med en köttermometer än på tid. En kock kan bekvämt sova en timme och hålla varmt, om det är förpackat bra. Se även länkarna nedan.
Skala potatisen dagen före
Kilade potatis som serveras varm, kan du laga mat och p-piller dagen innan. Håll streckade potatisen i kylskåpet under en kökshandduk. Varma potatis i lättsaltat vatten.
Koka upp vattnet koka upp
Stora delar av potatis och grönsaker tar lång tid att få till en koka – förvara dem i kokande vatten.
Max 5 ° C i kylskåp
Kylskåpet är ofta öppnas av förberedelserna för en fest – och det kommer att rymma många saker. Se till att temperaturen inte överstiger 5 °.
Kyl ned mat snabbt
Cool så snabbt som möjligt tillagade maten innan du ställer den i kylskåpet. Dela ex. maten i mindre portioner och svalka dem i kallt vatten med isbitar. Style den kylda maten i kylskåpet. Uthyrning eventuellt ett kylskåp extra.
Kassera rester
Kasta mat som har varit på bordet / buffé i ett varmt rum.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *