Marinerad Moose

Ingredienser
1 kg ytterfilé, filé eller nötkött
60 g salt
50 g socker
1 tsk grovmalen peppar
2-3 msk krossade enbär, osv. enar nålar
Gran skjuten av hur stark furu smak du vill
1 kopp akvavit

Tilberedning
Blanda socker, salt, peppar och gran skott och enbär. Gran Skott och enar krossade i morteln.
Gnid in köttet, häll över konjaken. Det är bekvämt att använda en plastpåse. Vara kallt, svarvning med jämna mellanrum. Efter 2-3 dagar kan du ta upp köttet. Vid servering skär köttet i skivor så tunt som möjligt.
Servera med en god, helst hemgjord tunnbröd.
Bra tillbehör är: en liten kopp bär yoghurt, blandat med 4 msk gourmet crème fraiche och 3 msk av hela tranbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *