1. Förbered grillen
Se till att grillen är ordentligt rengjord när du börjar. Ett tips är att lägga till metallfolie, som senare ersattes från tid till annan.
2. Placera kullen korrekt
Det är bäst att sätta kull i en pyramidformad kulle. Häll gnistan påsen (inte för mycket) och låt kullen att gå i 5-10 minuter. Spread är inte kullen innan det lyser ordentligt.
3. Grillen inte kylskåp kall
Låt ingredienserna stå framme en halvtimme innan du placerar dem på grillen.
4. BBQ Cart
Använd en grill korg i Teflon att du lägger fisken i, eller se till att olja din grill ordentligt vikta, så fisken inte fastnar.
5. BBQ vid rätt tidpunkt
Glow ska vara ordentligt kallas och vikas varm när du lägger fisken. När du har en bra glöd, kan du börja lägga grilla ombord på högsta marken och senare flytta den nedåt. Var noga med att ta en sprayflaska med kallt vatten tillgängligt om glöden blir för varm.
6. Grill rätt fisken
Fet eller fast fisk som lax, röding, hälleflundra, tonfisk och marulk är bäst lämpade till grillat. Mager fisk bör marinera fisk och kött grillad med löst i folie.