Grillad kyckling med ört yoghurt och couscous

Ingredienser
6 kycklingfiléer
2 citroner
2 msk olivolja
Sås:
2 vårlökar
1 grön chili
2 klyftor hvirløk
½ gurka
2 msk färsk koriander
2 msk färsk mynta
1 stor låda grekisk yoghurt (eller sovandes ansträngd vanlig yoghurt)
salt
Couscous:
½ buljongtärning
4,5 ml vatten
350 g couscous
½ tsk paprikapulver
1 burk kikärter (400 g)
30 g smör

Tilberedning
Marinera kycklingen i citronsaft, 3 msk olivolja, salt och peppar. Börja sedan med såsen.
Skär salladslöken i små bitar och blanda med yoghurt i en skål. (Nigella använder grekisk yoghurt, att du inte har det, kan du använda något fetare yoghurt. Med en låg fetthalt sås förstörs.) Skär gurkan i kuber (du kan skala det om du vill) och lägga till blandningen. (Nigella inte använder gurka i programmet, så du bör tillåtas att släppa det om du vill.) Finhacka chili och tillsätt blandningen (använd handskar om du planerar att skrapa dina ögon efteråt.) Använder du fröna, resultatet starka än om du kastar dem. Rör om ordentligt, smak och salt som behövs.
Nu tar kycklingen och stek den på en grillpanna på medelvärme. Vänd kycklingen efter ca. fem minuter. För att se om det skär resan och se hur saften är, den tomma kycklingen klar.
För att göra couscous är inte så svårt, och det går snabbt. Koka vattnet med buljongen, koka upp pannan åt sidan och tillsätt couscous och ärter. Efter fem minuter, rör i smöret, och det är klart. Placera på ett fat och servera med kyckling och ört yoghurt. (Detta är kanske mer couscous än du behöver, men det finns ingenting i sättet att använda den igen nästa dag. Det är säkert bättre än att ha för lite.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *