Ingredienser
600 g hjortkött steken eller axeln
1 gul paprika
1 grön paprika
Marinad:
1 kopp rapsolja
saften av 1/2 pressad citronsaft
1 msk hackad lök
2 lagerblad
2 teskedar oregano
1/2 tsk salt
peppar från kvarnen
Yoghurt Sås:
2 koppar vanligt yoghurt
1 tsk farinsocker
1 msk rapsolja
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk hackad gräslök
salt
peppar
Avocado Sauce:
2 avokado
saften av 1/2 citron
1 st av purjolök, ca 1 kopp
1 tsk färsk dragon eller torkade
salt
peppar
1 kopp gräddfil
Tilberedning
Skär köttet i tärningar cm.store. Blanda marinaden och häll över köttet. Marinera vid rumstemperatur under 2-3 timmar.
Ta bort kärnorna i paprikan och skär i stora tärningar. Blanda yoghurt blandningen och kyla.
Skala och ta bort stenarna i avokado och mosa och blanda med citronsaft, gräslök och kryddor. Blanda i gräddfil. Sätt såsen svalna.
Häll marinaden från köttet. Håll lite för att borsta.
Tre kött omväxlande med gula och gröna paprikor på spett. Placera dem i en liten långpanna och sätt ugnen på grill värme. Grill i 8-10 minuter. Vänd och pensla med marinaden några gånger.
Koka ris eller råris enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt kokt ris på ett serveringsfat och placera spetten över. Server såser och en sallad.