Spett med rådjur och röd paprika

Ingredienser
600 g hjortkött steken eller axeln
1 gul paprika
1 grön paprika
Marinad:
1 kopp rapsolja
saften av 1/2 pressad citronsaft
1 msk hackad lök
2 lagerblad
2 teskedar oregano
1/2 tsk salt
peppar från kvarnen
Yoghurt Sås:
2 koppar vanligt yoghurt
1 tsk farinsocker
1 msk rapsolja
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk hackad gräslök
salt
peppar
Avocado Sauce:
2 avokado
saften av 1/2 citron
1 st av purjolök, ca 1 kopp
1 tsk färsk dragon eller torkade
salt
peppar
1 kopp gräddfil

Tilberedning
Skär köttet i tärningar cm.store. Blanda marinaden och häll över köttet. Marinera vid rumstemperatur under 2-3 timmar.
Ta bort kärnorna i paprikan och skär i stora tärningar. Blanda yoghurt blandningen och kyla.
Skala och ta bort stenarna i avokado och mosa och blanda med citronsaft, gräslök och kryddor. Blanda i gräddfil. Sätt såsen svalna.
Häll marinaden från köttet. Håll lite för att borsta.
Tre kött omväxlande med gula och gröna paprikor på spett. Placera dem i en liten långpanna och sätt ugnen på grill värme. Grill i 8-10 minuter. Vänd och pensla med marinaden några gånger.
Koka ris eller råris enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt kokt ris på ett serveringsfat och placera spetten över. Server såser och en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *