Ingredienser
½ kg små morötter
200 g små potatisar
200 g frysta ärtor
salt
vatten
Dressing:
2 msk vinäger
4 msk olja
1 tsk fransk senap
¼ tesked vitpeppar
¼ tsk socker
vitlökspulver
Crutonger:
2 skivor vitt bröd
4 msk smör eller margarin
150 g cheddar
150 g Tilsit
Garnering: oliv
Tilberedning
Rengör morötterna och skär dem i tärningar. Skala potatisen. Koka de tärnade morötter, potatis och ärtor i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vatten och ånga grönsakerna väl.
Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Skaka och dressing drar in.
Loffen Skär i tärningar och stek dem i smör i en kastrull tills de är bruna och krispiga.
Skär osten i tärningar.
Lägg grönsakerna i en djup skål och sprida bröd och ost. Garnera med oliver och servera genast.
Tips: Baka två tjocka skivor bacon, hacka och lägg i skål med loffen.Porsjoner:
4 personer