Grovt bröd med skorpa

Ingredienser
3 koppar fullkorn av vete
3 koppar grovt vete
3 koppar havregryn
8 koppar mjöl
1 tsk salt
1SS socker (jäst)
50 g jäst
1 liter vatten
möjligen en kopp solrosfrön

Tilberedning
Koka fullkorn i 1/2 l vatten ca.5 min. Blanda resten av vattnet upp så att den blir varma fingrar. Blanda alla torra ingredienser och knåda den med hela korn och vatten. Degen är något lösare än vanligt. Lägg degen i 2 smorda former. Lägg remsa av bakplåtspapper i botten av formulären.
Upphöjd endast när ugnen går upp till 200 C. Grädda i en timme. Ta brödet ur formarna och grädda dem upp och ner på ett galler i en halvtimme. Kan frysas.
En annan bröd recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *