Ingredienser
600 g sej filéer
1 matsked potatisstärkelse
1 liten lök
2 msk gräslök
1 ½ dl mjölk
ungefär 1 tsk salt och ½ tsk peppar
SÅS:
2 msk smör
3-4 msk mjöl
5 dl mjölk
1 msk senap
2 msk finhackad dill eller persilja
salt och peppar.
Tilberedning
Skär i bitar och gråsej ha dem i en matberedare tillsammans med salt. Kör tills väl blandat. Rör i kall mjölk, lite i taget. Lägg till majsmjöl. Blanda till sist de hackade grönsakerna, hackad lök och peppar.
Grädda i medelstora heta seikakene pan. Låt dem dra igenom i värmen.
Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör i mjöl. Tillsätt mjölken och låt såsen koka under ständig omrörning, är 5 minuter melsmaken borta. Rör i senap och dill, och smaka av med salt och peppar.
Server kakor och sås med kokt potatis och grönsaker.