Gryta med kyckling, lamm och räkor

Ingredienser
150 g kokt kyckling i bitar
150 g lamm i bitar
150 g hackade champinjoner
150 g skalade räkor
1 hackad lök
1 hackad röd paprika
4 msk sojasås
1 msk mjöl
1 buljong kub
3 dl grädde
5 kryddnejlikor av vitlök
1 msk curry
1 msk chilipulver
1 matsked Kummin
2 msk tomatpuré
Olivolja till stekning
vatten

Tilberedning
Kyckling, lamm och svamp frästa separat och lägg i en skål som det är klart. Lök och paprika kokta sedan spänt från fett och plats i en järngryta. Pannan kokas ut med lite vatten, som hälls i formen med lite sojasås. En matsked mjöl och platsen där rör runt. Detta utgör grunden för såsen.
En buljong kuben är förblandad med en 1,5 till 2 dl varmvatten, buljong utspädd i såsen bit för bit tillsammans med 3 koppar kräm, det hela att koka mellan varje gång barriärer i mer vätska. Tillsätt tomatpuré, curry, chili pulver, Kummin och vitlök.
Kött och grönsaker har och allt sjuda en stund. Rätt till sist vände värmen och räkor har i. Det får inte koka – räkor kommer bara dra tills de blir varma (annars är de säkert tuffa).
Serveras med saffransris Solem. Portioner:
2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *