Gryta med rådjur eller elgskav

Ingredienser
1 pkg (500 g) frysta renar eller elgskav
1 burk champinjoner, skivade, 200 g
2 lökar eller 1 purjolök
2-3 msk margarin eller smör
1 msk mjöl
1/2 tsk salt
1 nypa grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
2 koppar svampbuljong + vatten
1-1 1/2 dl gräddfil eller crème fraîche
1/2-1 msk sojasås

Tilberedning
Låt tina något skrapade och skär tvärs över de breda remsor. Låt svampen avloppet, skydda kraften. Skala och hacka löken, eller klippa, tvätta och skär purjolöken i skivor.
Brown skrapades i en del av fettet i het stekpanna. Lägg den i en gryta. Fräs lök och svamp i resten av fettet i 5-10 minuter. Strö mjöl, salt, peppar och timjan och rör om. Tillsätt svamp lager och vatten, rör om och häll allt i potten. Koka domstolen i 5 minuter. Tillsätt gräddfil eller crème fraiche och soja, varmrätter och smaka den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *