Gryta av vilda

Ingredienser
1,5 kg kött av rådjur, älg eller hjort
1 påse Toro Hunter gryta, etc.
300 g bacon
Enheter 1-3 svampar (kapas för att passa alla delar)
1-2 lök
1 st röd paprika, i bitar
3 st krossade enbär
½ – 1 kopp selleri, finhackad
5 skivor getost (Gudbrandsdal)
1-3 msk portvin gelé, röda vinbär gelé eller lingonsylt
2 kopp grädde eller gräddfil
Salt, peppar och vilda örter
Hvetemelsjevning eller brun majsmjöl
Margarin till stekning

Tilberedning
Skär köttet i bitar, stek den snabbt brun stekpanna. Placera bitar i en kastrull eftersom de har en fin brun hud. Koka ur pannan med vatten och häll det över köttet i pannan. Fyll upp med mer vatten för att täcka köttet. Koka köttet sedan över svag värme i ca 1 timme. Detta kan göras dagen före gryta kommer att skapas. Lämna det kallt nästa dag.
Använd kraften i köttet koka påsens innehåll. Lägg köttet. Skär bacon och champinjoner i små tärningar och stek den. Sätta detta i pannan. Skär lök och paprika i små bitar och låt det småkoka lite på pannan tills du har det i potten. Har äntligen i enbär och selleri. Fyll på med vatten om det behövs. Krydda med getost, gelé eller sylt, grädde eller crème fraiche och kryddor. Slät lämplig tjocklek med hvetemelsjevning eller majsmjöl sausjevning. Låt grytan sjuda i ca 15 min. före servering.
Servera med ris eller potatismos, bröd och en fräsch sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *