Ingredienser
900 g fläskfilé
3 msk olivolja
1,5 dl vin
2,5 msk soja
salt / citronpeppar
1 stor purjolök i ringar
15 små lökar
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 paprikor i strimlor
3 morötter, tunt skivade
¾ paket frysta ärtor
1,5 dl vin
4 dl grädde
1-2 msk ljuseffekt
150 g riven ost
Tilberedning
Skär köttet i tunna skivor. Blanda samman olja, vin, soja, salt och peppar och låt köttet marinera i blandningen i minst 2 timmar. Stek purjolök, lök och vitlök i skivor i smör utan att vara brun. Placera i en pott. Stek paprika och skivor morot några minuter. Krydda med salt och peppar och in i pannan. Töm marinaden från köttet och häll den i stekpannan. Bryn köttet ett par minuter och lägg den i pannan. Piska ur pannan med vin och häll i pannan. Rör i grädde, makt och ost. Låt koka på svag värme 15-20 minuter. Portioner:
6