Morotskaka med smör grädde diabetes

Ingredienser
200 g fint riven morot
50 g skummjölkspulver
40 g mjöl
5 g blandade kryddor (kanel, kardemumma, kryddpeppar)
5 g bakpulver
flydende liten sötningsmedel
ca. 1 tsk vanilj korn
Smörkräm:
30 g lätt margarin
vanilj majs
Vissa flydende sötningsmedel
lite citronsaft och riven citronskal
15 g socker sylt

Tilberedning
Blanda morötterna med skummjölkspulver, mjöl, kryddor och bakpulver. Krydda med sötningsmedel och vanilj. Lägg degen i en form, ca.16×6 i (det är en bra idé med bakning folie i formen, eller alm. ALUFORM).
Bakat i en varm ugn i ca. för 50-60 min. Konvektion 185 grader eller 200 grader. (Lek med en gaffel).
Kakan bakas och vände. 10 minuter. med baksidan uppåt.
Skär kakan i mitten, när den kyls, bör det vara ganska kall.
Smörkräm och 15 g socker-fri sylt däremellan. Kakan kommer att vara tillsammans igen.
Kakan skärs i skivor och servera.

http://www.diabetesoppskrifter.no

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *