Hasselnöt kaka med choklad

Ingredienser
Botten:
175 g smör
150g florsocker
200 g mjöl
150 g malda nötter
1 tsk bakpulver
Fyllning:
60 g smör
125g florsocker
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 msk snabbkaffe
100 g lätt mjölkchoklad
Garnering:
3 koppar vispgrädde
rakades choklad

Tilberedning
Grädde smör och florsocker lätt och krämig. Rör i mjöl, nötter och bakpulver. Knåda degen lätt med händerna och såg coola 30 minuter. Dela upp degen i fyra och rulla varje föremål för en rektangel 10 x 20 cm. Placera kex på bakplåten och grädda i 175 grader i ca 18 minuter, tills de knappt är inställda. Svalna på bakplåt.
Smält smöret och blanda i florsocker och mjöl. Tillsätt mjölken och rör i kaffe och choklad. Rör tills krämen då koka och tjocknar. Låt svalna. Placera tårta bottnar samiska med choklad grädde mellan skikten. Detta kan med fördel göras en dag eller två i förväg, kommer det att finnas tårta bara bättre. Vispa grädden och täck kakan och strö rakat choklad över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *