Oatmeal Bröd

Ingredienser
1 liter skummjölk
50 g jäst
3 msk vegetabilisk olja
2 msk mörk majssirap
1 1/2 tsk salt
400 g havregryn, stor
400 g helt vete, grov
ca 400 g mjöl
eventuellt små havregryn till garnering

Tilberedning
Varm mjölk till 37 C. Smula jästen i skålen. Rör det med lite av mjölken och ha resten av mjölken i. Tillsätt sojaolja, sirap och salt, och blanda i havre, hela vete, och de flesta av vetemjölet. Knåda i mjöl tills degen blir slät och fin, men inte för hårt. Jag var tvungen att spendera lite mer mjöl än vad receptet var, men ser du när du har knådade det i mjöl och havregryn i detta recept.
Täck degen skålen med plast och tyg och låt jäsa i ca 40 min. Ta det på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i två halvor, knåda i lite mer eller mjöl och forma varje ämne till brödet. Placera dem i väl smord brödformar.
Etterhev bröd i en handduk i ca. 30 minuter. Pensla lätt med ljummet vatten och strö på små eller havremjöl för dekoration. Grädda bröden på nedersta hyllan i ugnen i 200 C i ca. 1 timme. Cool bröd på galler. Havregryn bröd skall helst sitta över natten innan du skär i. Om du använder torrjäst, bör du blanda jästen med alla torra ingredienser tills du har vätskan.
En annan bröd recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *