Havregrynspai med blåbär

Ingredienser
3 dl stora havregryn
1/2 dl socker
100 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
1 liten vanilj bönor
100 g socker
4 äggulor
3 msk majsstärkelse
1 1/2 dl grädde stivpisking
blåbär

Tilberedning
Blanda havregryn och socker och knåda smöret. Tryck ut degen i en pajform. Grädda på mellersta hyllan i 225 grader i ca 10 minuter. Svalna i tenn, ta bort och placera på en kakefat. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka mjölk, grädde och vaniljstång med frön. Rör ihop socker, äggulor och majsstärkelse. Blanda den varma vätskan i äggsmeten under omrörning. Sätt blandningen till kastrull och koka upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Vispa grädden och blanda i den kylda vaniljsås. Tillsätt grädden i paibunnen strax före servering och strö rikligt med blåbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *