Rostade rådjur och bakat rotselleri

Ingredienser:
Lår på ca. 6 kg
smör för att bryna
3 tsk salt
2 tsk peppar
1 morot, tärnad
10 schalottenlök eller 1 lök
1 liten purjolök
1/2 selleri
7-8 enbär
5 dl effekt av rådjur
Sås
droppande
1 liter lager eller vatten
3 dl gräddfil
1 tsk färsk ingefära rivas
3 msk tranbär
2-3 tsk sten mint (oregano)
salt och peppar
Förfarande:
Skär av benet vid knäet. Klipp ut nyckeln benet
något hinneer och de yttre tecknen på ett lite kött med ben nyckeln
har varit. Brown lår i pannan. Strö lite salt och peppar.
Sätt lår på galler över långpanna i ugnen förvärmas till
150 ° C. Sätt en köttermometer i låret, måste det inte
stå mot benet. I djup stekpanna, tillsätt en morot, sjalotløk,
purjolök, rotselleri, enbär och makt.
Häll över köttet i makten lanpannen med jämna mellanrum
Rum under tillagningen. Låret är läckrast när den tillagas
rosa, är att med en kärntemperatur på 62 ° C.
Väljer ett bakning det längre följer en skala
termometer. Låret bör inte kokas mer än 70 ° C,
ca. 3 timmar. Ta benet ut ur ugnen och låt stå
15 minuter före skärning.

Sås:
Sila saft och lägga mer kraft, så den totala handlar om. 1,5 L. Cook
upp. Rör i gräddfil, tranbär, vergmynte och ingefära, smaka
med salt och peppar och smidig med majsstärkelse eller mjöl.
Servera med bakad rotselleri.
Salt Bakad rotselleri:
Det är med denna du vet hur bra rotselleri kan vara.
Använd en kastrull. Lägg till ett generöst lager av grovt salt i botten.
Morötterna ska vara väl tvättas och väl torkas. Lägg dem i pannan.
Fyll på med grovt salt. Beläget i ugnar vid 200 ° C med lock
på pannan i ca. 1 timme och 15 minuter. Skär av toppen och ta bort
innehållet med en sked.
Tips: Lägg i roten för att se om det är helt anbud.
Servering: 12-14 personer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *