Rostad Turkiet med syltlök och potatis

Ingredienser
En kalkon på 3 kg
1 kg stjerneløk
1,5 l mjölk
125 g honung
muskot
persilja
1,2 kg potatis (Kerr Rosa eller Pimpernel)
3 dl creme fraiche
salt och nymalen peppar

Tilberedning
Sätt ugnen på 270 grader och placera Turkiet på nedersta hyllan. Låt stå i 30 minuter medan du slår det regelbundet så att det är snyggt brun.
Sänk värmen till 210 grader. Stek i en timme medan du vänder fågeln medan du tar bort juice som bildar dem.
Minska temperaturen till 100 grader och rosta i en timme. När kokta, salt och peppar fågeln.
Skrapa juice från pannan och koka upp med 2,5 ml kokande vatten. Låt koka i 1 minut. Häll juice i en sås skål.
Tvätta potatisen och låt skalet sitta på. Skär dem i tunna skivor. Koka mjölken med lite salt, peppar och 3 krm muskot. Tillsätt potatisskivorna och låt dem koka i 10 minuter.
Lyft ut potatisskivorna och sprida dem i formarna, kanske en stor form. Strö lite salt och peppar och sprida gräddfil över. Baka vid 210 grader i 30 minuter.
Blanche löken 2-3 minuter i saltat, kokande vatten. Lyft dem ur pannan och ta bort det yttre skalet. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla löken i honung (som lätt värms) och lägg dem i en tjock botten kastrull. Tillsätt persilja kvistar. Placera på svag värme tills ytan är lätt Løken veck-liknande.
Server kalkon skuren i fina skivor tillsammans med syltade lök, potatis och juicer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *