Rostad kalkonfilé med potatismos och cremolata

Ingredienser
1 stor kalkonfilé
smör till stekning
salt och peppar
Cremolata:
2 citroner, skal
ca 50 g persilja, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
Potatismos:
ca 1 kg skalad potatis
100 g smör
ca 2 koppar mjölk
salt och peppar
Sås:
ca. 1 kopp apelsinjuice
100 g hasselnöt kärnor, hackad grovt

Tilberedning
Cremolata:
Tvätta citronen väl i ljummet vatten, innan riva skalet. Blanda ingredienserna. Kalkonfilé: Bruna kalkon filéer i en stekpanna med smör. Koka ur pannan med 1-2 dl vatten. Hålla snjyen. Gnid filéer in med hälften av cremolataen. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen av filén box. Lägg filéerna i ugnen och stek pved 180 grader i ca. 1 ½ timme. Eller tills det har en kärntemperatur på 68 grader. Låt filén stå i ca. 10 minuter innan den skärs upp.
Potatismos:
Koka potatis i vatten utan salt. Töm och låt potatis till ånga torr. Tillsätt smör och mjölk och mosa potatisen. Smaka av med salt och peppar.
Sås:
Koka ur pannan med apelsinjuice och juice från långpannan. Tillsätt resten av cremolataen och grovt hackade kärnor hasselnöt. Smaka av med salt och peppar.
Skär kalkon i skivor. Servera med din favorit grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *