Ingredienser
½ kg anbudet vilt (yttre eller filé)
1 kopp rött vin
¾ kopp olja
1 msk hel svartpeppar
1 msk enbär
1 stor lök
1/3 kopp gräddfil
Tilberedning
Bilar yttre eller filé av hjortstek och skär ca 2 1/2 cm tjock.
Slipa peppar och enbär i en mortel och blanda med olja och rött vin marinad. Lägg stek bitarna i marinaden och låt stå i marinaden biffar i kylskåp tills nästa dag. Vänd biffar ibland och häll marinaden över dem regelbundet. Skär löken i strimlor och stek den i smör. Torka biffarna (spara marinaden till senare) och koka dem på hög värme några minuter på varje sida tills gyllenbrun och fin. Så du kan ha med salt och peppar, häll över stekt lök och låt biffarna vila 10-15 minuter under lock innan servering. Ha en kopp vatten i långpannan för att tillaga den. Låt dekokt koka tills ungefär hälften av vattnet har ångat bort. Sila dekokt och blanda ner crème fraiche. Krydda såsen med marinaden. Servera med potatis, broccoli, morötter och tranbär. Om du vill kan du ersätta potatis med potatismos.