Deer filé med glaserade äpplen

Ingredienser
700 g hjort filé
100 g färsk späck i tunna skivor, eller bacon
salt
peppar
Glasade Äpplen
4 röda äpplen
100 g tranbär
2 msk honung
1/4 kopp balsamico
1 kopp rött vin
Förtjockning
125 g mjöl
1/4 ägg
1 kopp öl
1/2 kopp ljummet vatten
1/4 kopp olja
1 uppvispat ägg vitt
salt
socker
Bönor
300 g färska gröna bönor
8 skivor bacon
Svampsås
200 g champinjoner
1 schalottenlök
3/4 l wild kraft
1 kopp grädde
smör
salt
peppar
800 g potatis
8 stora champinjoner

Tilberedning
Hjortefilét brun stekpanna och krydda med salt och peppar. Visst de krossade enbär. Filé som svalna innan den vridna mördaren eller bacon runt. Filéer smord och grädda i ugnen i 10 minuter vid 200 F. Låt den stekta filéer vila ca 15 minuter.
Skär av toppen av äpplena. Klipp ut kärnorna och skapa ett lämpligt hål i mitten.
Koka honung, balsamvinäger och rött vin till en siruppsaktig konsistens. Äpplena vända i denna blandning till dess att de lätt med glas, omkring 2-3 minuter. Plocka upp äpplena och koka söta tand. Färska tranbär vände i denna blandning kort. Tillsätt sedan blandningen i äpplena och ställ den åt sidan. Äpplena i ugnen i 180 C i ca 15 minuter strax före servering.
Bönorna blandas i kokande vatten. Avdyppes och indelat i 8 delar och backas in i bacon. Bakas i ugnen på 180 C i 5-7 minuter.
Gör inga smidig genom att piska samman mjöl, ägg, öl, vatten, olja, salt, socker och peppar. Låt vila 1 timme innan äggvitorna vispad till.
Rengör svampen och skär dem i mindre bitar innan de doppats i smidig process. Bakat i het olja tills gyllene. Potatisen kokas och gjorde kallt. Innan servering, vrid potatisen i smält smör tills de är varma. Smaksätt med salt och peppar.
Gör svampsås vid p rent och skär svampen i skivor. Blanda i panna med schalottenlök och smält smör. Game Power tillsätts och låt sjuda i ca 20 min. Tillsätts grädde och kokas i.
Genom att tjäna hjortefiléten skuren i tunna skivor och serveras på het platta i en solfjäderform. Äpplena parfait framsidan. Lägg svamp och bacon bakade bönor runt och häll såsen runt. Sås och kokt potatis serveras också som tillbehör på sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *