Deer filé med risotto, kastanj och svamp

Ingredienser
600 g kotelettkam av rådjur eller annat vilt (du kan även använda mört kött från låret)
Dairy Smör
Rödvin Risotto:
100g risottoris
schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 koppar rött vin
3 koppar hönsbuljong
Chestnut:
1 burk konserverade eller färska kastanjer
kräm
salt och peppar
Sås:
1 ½ dl kraft
1 matsked smör
stjerneløk
mumsa morötter
citron
smör
salt och peppar
en nypa socker
200 g blandad svamp
100 g norzolaost
hackad persilja

Tilberedning
Låt benen sitter på kammen. Stek köttet i het panna bra med smör och olja tills köttet är brunt runt om. Strö salt och peppar och placera den i ugnen på 180 ° 1015 minuter.
Fint hackade schalottenlök och vitlök insvept med ris i en kastrull. Späd med vin och kraft så småningom, att röra om risotto som inte får vara för "lerig".
Har du färska kastanjer bakas i ugnen på 200 ° tills de är mjuka, ca. 30 minuter. Skär ett kryss i kastanjerna innan bakning. Ta bort insidan och koka grädden. Kör dem i matberedare med kniven till en slät puré och krydda med salt och peppar.
För att använda den väl Sasu innkokt kraft. Ta kraften i beslag och ben som tillagas i en kastrull. Tillsätt lök och andra grönsaker och låt effektuttaget i timmar tills den är koncentrerad och full av god smak. Vispa i 1 msk smör i såsen är slät och rik. Smält lite blåmögelost i såsen precis innan servering. Krydda efter smak.
Små morötter och lök kokas i lite lättsaltat vatten och sedan slagit in dem i 1 msk smör i en kastrull med lite citronsaft, salt, peppar och en nypa socker.
Svampen stekt i lite smör och salt och peppar. Blanda grönsaker och svamp med hackad persilja. Lägg ost kuber på plattan.
Maten kommer att vara risotto, kastanj, kött och grönsaker på tallrik och häll såsen runt och över ost bitar. Portioner: 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *