Deer Chops i kantarellsås gräddsås

Ingredienser
1 kg kotelettkam från Deer
250 g kantareller
3 dl grädde
2 koppar färdig sås
1 msk tranbär
grovmalen svartpeppar
salt
en liten kvist persilja
smör för att bryna

Tilberedning
Var noga med att ha väl mörad rådjur. Ta bort senor och hinnor och skär kotletter. Inget djur för stor, så beräkna två kotletter per. människa.
Gnid kotletterna med grovmalen peppar. Bryn dem snabbt i pannan och strö salt. Ta kotletterna ut och skaka svamp i stekning smör.
Koka ur pannan med grädden och lägg den bruna såsen. Ta sås med champinjoner i en kastrull och tillsätt kotletterna med tranbär. Låt allt sjuda i 5 minuter.
Ordna kotletterna på tallrik och häll såsen över kantarell. Brysselkål och kokt potatis rekommenderas som ett tillbehör. Portion: 4 personer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *