Deer Roast

Ingredienser:
hjort stek ca 1,5 kg
Smör för att bryna
Salt / peppar
Juniper
1 lök i klyftor
2 morötter
1/2 rotselleri
2 tsk rosmarin
l tesked oregano
vatten eller effekt
Förfarande:
Gnid steken med salt och peppar. Värm smöret i en kastrull och bryn steken på alla sidor. Använd verktygen i trä för att vrida runt grytstek. Förbered ett fack där du lägger morot och selleri skurna i små bitar.
Gör en kryddblandning av 6-8 enbär, rosmarin och oregano. Gnid in steken in med den och lägga den på ett galler över en lång panna. Häll en halv liter vatten eller makt och sett rådjur stek i ugn på 200 grader. Använd stekning termometer. Lämna det i ungefär en och en halv timme. Titta på temperaturen. När kommer temperaturen ligger runt 70 grader steken klar. Kom ihåg att hälla vatten från en lång panna (arroser) över steken på en regelbunden basis. När termometern visar 70 grader, ta bort steken och linda in den i aluminiumfolie. När värmen och juice sprids inne i steken.
Använd juice från ugnsformen och göra en sås enligt följande: stam juice. Gör en smørjamning pannan eller använda lite smör och bryn majsstärkelse. Häll över saft och tillsätt salt och peppar och jag tesked socker. Lägg till 4 koppar. buljong eller kött kraft. Lägg några skivor getost, 3 koppar. grädde och 2 koppar. rött vin. Låt såsen koka 10 minuter och ställ den åt sidan. Den hjortstek smakar bra med kokt potatis, brysselkål, morötter, broccoli eller liknande grönsaker och tranbär, ris gelé eller Apple frukt gelé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *