Ingredienser
Ca. 1,5 kg. hjort stek
Smör för att bryna
Salt
Peppar
Juniper
1 lök i klyftor
2 morötter
1/2 rotselleri
2 tsk rosmarin
l tesked oregano
Vatten eller Power
Tilberedning
Gnid steken med salt och peppar. Värme smör i stekpanna och bryn steken på alla sidor. Koka ur pannan med lite vatten.
Använd en långpanna eller gryta, där du lägger till morot, lök och selleri skurna i små bitar.
Gör en kryddblandning av 6-8 enbär, rosmarin och oregano. Gnid in steken in med den, innan den placeras på toppen av grönsaker. Lägg kraften i stekpannan och lägg steka i ugn på 200 grader. Använd stektermometer. Låt det koka ca 1-1,5 timmar. Hälla en liten lager eller vatten över köttet under tillagningsprocessen perioden. Titta på temperaturen. När kommer temperaturen är ca 62 grader steken klar. Ta steken och linda in den i aluminiumfolie. Sedan värma saften och sprids inne i steken. Låt det vila ungefär 15 minuter därefter skärs till små bitar.
Använd juice från ugnsformen och göra en sås: Sila juice. Skapa smørjevning i pannan eller använda lite smör och bryn majsstärkelse. Häll över juice, smaka av med salt, peppar och jag tesked socker. Istället för socker, kan användas, såsom röda vinbär gelé, äpple frukt gelé och portvin gelé. Lägg till 4 koppar. bestånd eller buljong. Lägg några skivor getost, 3 koppar. grädde och 2 koppar. rött vin. Låt såsen koka 10 minuter.
Den hjortstek smakar bra med kokt potatis, brysselkål, morötter, broccoli eller andra grönsaker, och tranbär, vinbär, gel eller rognebærgele.Porsjoner: 6 personer