Ingredienser
800 g mört kött stekar
1 kg grovt salt
2 äggvitor
margarin till stekning
nymalen peppar
1 burk grädde
2 kopp finhackad röd paprika sallad
1 msk finhackad lök
Tilberedning
Linda stekt med bomullssnöre. Brown bra och gnugga med nymalen peppar. Vänd äggvitorna i salt och lägg ett lager i botten av järn potten. Placera steka i pannan och linda det med resten av saltet. Håll ugnen på 200 C och tas i potten. Använd termometer och koka tills kärntemperaturen är cirka 65 C. Ta ut grytan, blåser bort saltet och låt steken vila i aluminiumfolie ca 15 minuter.
Gör såsen under tiden: Blanda gräddfil, röd paprika sallad (finns på glas) och lök, krydda med salt och peppar.
Skär köttet i fina skivor och servera med goda potatis, oftast stekt, lite peppar och gräddfilssås konakål. Portioner: 4 porsoner