Vitlök Soup

Ingredienser:
6 msk olivolja
Finhakkete 6-12 vitlöksklyftor (ca 1 stor vitlök)
200 g finthakkede brödet i tärningar
1 rågad matsked paprikapulver (helst 50/50 söt / stark)
1 ½ liter vatten, vegetabiliskt eller kycklingbuljong
1-2 tsk salt
3-4 ägg
finhackad persilja
riven manchego-ost ??eller parmesan
Förfarande:
Koka vatten eller lager. Fräs vitlök och bröd i oljan tills den är lätt gyllene men inte bränd.
Tillsätt paprika, rör om och låt kryddorna sitta ner i 20-30 sekunder.
Häll i kokande vatten eller buljong. Låt sjuda i 10-15 minuter övertäckta.
Vispa ihop äggen och lägg till buljongen, rör om väl. Häll i en stor soppskål.
Strö över hackad persilja och servera genast med en skål riven manchego-ost.
(Om du inte får tag i den spanska osten, använd parmesan)
Servera med spanska charkuterier och en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *