Ingredienser
1 stor kyckling
0,5 till 0,9 dl. vegetabilisk olja (inte olivolja, företrädesvis soja)
3 medelstora lökar, finhackad
6 Hela kardemommefrø, krossade lätt
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hela kryddnejlikor
4 kanelstänger (2 cm)
1/4 tsk riven muskot
2 tsk salt
Tilberedning
Kycklingen flådd och skär i servering bitar. Jag föredrar att INTE utbene när benen ger köttet en god smak. Värme olja i en stor panna exempelvis stek. Låt löken sjuda i 10 minuter tills den är mjuk och gyllene. Lägg till alla kryddor – salt. Låt steka i 3 minuter. Tillsätt sedan kycklingbitarna och salt, täck med ett lock och låt sjuda på låg värme i 35-40 min. (Använd Wok, kan det ta längre)
Kryddor ska inte ätas! De är lätta att se och peta ut.
Medan kyckling omslaget skapa rätt raita.