Fläskfilé eller filé av älg / hjort / ren

Ingredienser:
1 st. fläskfilé eller ytterfilé av älg / hjort / ren
hjort loin 401×1861 lök
1 röd paprika
1/3 zucchini (tillval)
3 x svamp (tillval)
Margarin till stekning
Salt, peppar och vilda örter efter smak
Förfarande:
Lägg lite smör i stekpannan och lägg först i den finhackade löken, låt sjuda lite på medelvärme. Tillsätt sedan svamp, paprika och squash. Låt alla sjuda lite över låg värme. Låt det inte få för mycket stekt lök bör inte brun. Krydda som med lite salt, peppar och vilda örter. Fyll botten av en gryta med denna blandning av grönsaker.
Vrid upp värmen, och tillsätt en klick smör i stekpannan och låt det brunt innan köttet läggs i. Koka köttet fint brunt på alla sidor, svarvning ofta. När köttet har en fin brun hud, kryddat med peppar, vilda örter och lite salt. Tillsätt sedan köttet över grönsakerna.
Sätt eldfasta formen med kött och grönsaker på ett rack i mitten av ugnen i ca 160 gr. C i 30-40 min. Köttet kommer då att ha en fin rosa färg genom hela pjäsen.
Ett spel sås med grädde är bra för denna rätt, men inget krav. Juicer som kommer från kött och løkblandingen räcker i sig.
Serveras med klyftpotatis strös med lite olivolja och kryddas med salt, peppar och dragon, till exempel, eller basilika. Broccoli, brysselkål, morötter och andra grönsaker är också bra. Lingonsylt kommer att lägga ytterligare en dimension till domstolen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *