Bakad Brie

Ingredienser
150 g av bloss
1 msk gräslök
1 msk persilja
ca. 150 g av brie
ägg till glasyr
krasse

Tilberedning
1. Kavla ut smördegen och sticka ut 8 cirklar (ca 12 cm i diameter).
4. Strö de hackade örterna i 4 av cirklarna.
3. Skär osten i skivor och sprida det på toppen, men inte riktigt till kanten. Pensla med uppvispat ägg längs ytterkanten. Tillsätt de övriga 4 kretsar degen och tryck ihop bra runt kanterna med en gaffel. Det är viktigt att det blir riktigt tätt runt, annars osten rinna ut under tillagningen.
4. Pensla ytan med uppvispat ägg tillsammans och baka i 200 grader i 15-20 minuter, tills de har fått en gyllene yta.
5. Skålen serveras varm, garnerad med krasse.
O Brien innbakes också helhet. Degen sedan bara rulla in 2 cirklar, ca. 2 cm större än Brien. Du kan också använda andra ostar än brie. Prova till exempel. Port Salute, eller gorgonzola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *