Ingredienser
2 koppar ris
1 tsk salt
1 grön paprika
cirka 400 g konserverade tomater
4 koppar grönsaksfond
1/2 tesked chilipulver
200 g skalade räkor
4-5 dl vatten
200 g kokt skinka
1 klyfta vitlök (helst mer)
1 msk olja / något smör / margarin)
1/2 tesked timjan
1/2 tesked peppar
Tilberedning
Koka riset i det uppmätta vatten +-saltet. Strimla skinka och paprika, ren, hacka vitlök och lök. Konserverade tomater Häll och skär i mindre bitar. Saute skinka och lök i ett brett tråg, om så är nödvändigt. stor stekpanna. Tid: tills löken är gyllene / anbud. Lägg upp buljong, tomater, paprika, kryddor. Givet en sjuda.
Blanda den heta ris, tillsätt räkor. lägga locket över kastrull – rätt ska värmas igenom utan kokning. Följ den: Bra, spännande och välsmakande kryddor (vanligen från mer exotiska delen av hyllan), beroende på smak och tålevevne. Oliver (grön och svart) klä fint och smakar gott också. Bröd och smör. Dricker: vad du hade för att känna efter. Portioner:
4