Christmas Cake

Ingredienser
3 dl. mjölk
50 g jäst
75 g (3/4 dl) socker
1 kopp russin
125 g smör
500 g mjöl
1-2 tsk kardemumma

Tilberedning
Grädda i 190 grader i ca. 30 minuter.
Värm mjölken tills ljumma och rör jästen. Tillsätt socker och russin. Smula smöret i mjölet och tillsätt kardemumma. Rör mjölblandningen i vätskan och knåda degen tills den är blank och smidig. Täck den med plast och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Knåda degen väl och dela den på mitten. Form runda bröd som bakas eller stekt cirkulär form. Eller de kan slås samman. Etterhev limpor i ca. 20 minuter. Pensla dem med mjölk eller ägg och baka på de nedre revbenen tills de är gyllene och genomstekt. Portioner: 2 runda Jul kakor:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *