Jul tårta med Sukrin

Ingredienser
70 g smör
3,5 ml mjölk
½ paket jäst (blå)
105 g (cirka 1 ¼ koppar) Sukrin
1-2 tsk kardemumma
2 teskedar socker (för att hjälpa i tid höja processen)
450 g (9 koppar) vetemjöl
50 g (1 dl) Hi-maize osynliga fibrer (kan ersättas med vetemjöl)
120 g (2 dl) russin
Varje citron
1 ägg till pensling

Tilberedning
Degen kan även göras under natten, och kallt upphov i kylskåp över natten.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör jästen i det ljumma blandningen tillsammans med socker. Tillsätt russin och citron. Knåda mjöl, Sukrin och kardemumma. Degen kan mycket väl vara lite lös, då är det extra saftigt. Sätt degen till en brunn smord brödform, ca. 2 liter. Sätt jul kaka att stiga under plast eller tyg på en varm plats i ca. 2 timmar.
Vispa ihop ägget och pensla kakan. Grädda julkakan längst ner i ugnen i 175 grader i ca. 50 minuter, eller tills genomstekt. Svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *