Jul Torsk

Ingredienser
1 kg torsk, antingen hela eller skivade
2 msk salt
8 potatis
4 morötter
150 g smör
1 citron
½ dl vispgrädde
3-4 msk persilja, hackad
salt och peppar

Tilberedning
Dela upp torsken i skivor eller levererar bitar och strö lite salt. Lägg torsk bitarna i saltat vatten och låt torsken ut på svag värme tills den är kokt. Det tar ungefär fem minuter.
Koka grädden i en kastrull tills det tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och slå i smör portioner. Smaka av med citron salt, salt och peppar.
Lägg jultorsk bitarna på heta plattor. Serveras med kokt potatis och morötter och brunsås. Strö hackad persille.Porsjoner: 4Kommentarer:
(630 kcal / portion, 36,5 g fett / portion)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *