Pilgrimsmusslor med citron och ingefära

Personer: 4
Vad du behöver:
4-6 färska kammusslor muskler
3 msk jordnötsolja
3 salladslök, tunt skivad
3 msk citronsaft
2 msk risvin eller torr sherry
2 msk hackad syltad ingefära
1 msk ingefära saltlake
salt och peppar
citronskivor för garnering
Pilgrimsmusslor med citron och ingefära så här:
Skär vita sphincters i tjocka skivor. Värm 2 msk av oljan i en stekpanna. Tillsätt kammusslor, muskler och låt koka snabbt över medelvärme. Placera dem på ett fat.
Värm resten av oljan, lägg till salladslök, stek den i några sekunder, tillsätt citronsaft och ris vin eller sherry och koka upp. Rör i syltad ingefära med en lakan. Smaka av med salt och peppar. Ordna på plattor med pilgrimsmusslor, garnera med citronskivor.
Tips
Om du köper pilgrimsmusslor, kan könskörtlarna också användas i domstol. Fräs dem lätt i olja. Gonader varierar i storlek beroende på säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *